Skip to main content
Skip table of contents

Configuraties op Afstand

Configuraties op Afstand

Wat zijn Configuraties op Afstand?

De functie Configuraties op Afstand maakt het mogelijk om bepaalde apparaatinstellingen binnen i3RDM vast te leggen en op te slaan als een configuratie. Die configuratie kan vervolgens worden gebruikt om het apparaat terug te zetten naar een bepaalde staat of om dezelfde instellingen toe te passen op een of meer apparaten of een Apparaatgroep die worden beheerd door i3RDM.

Deze functie vervangt de eerder gebruikte apparaatsnapshots, die nu verouderd zijn maar nog steeds kunnen worden toegepast.

Welke instellingen zijn inbegrepen in een configuratie op afstand?

Met Configuraties op Afstand kunt u instellingen configureren van specifieke applicaties of algemene systeeminstellingen.

 • Apparaattaal

 • Tijdzone

 • Toegangsbeheer

  • Gebruikersprofielen

  • PIN-instellingen

  • Beperkte toegang modus

  • Gastinstellingen

 • (Automatische) Firmwarevoorkeuren

 • Schema voor stroomvoorziening

 • Bewegingssensor + Signage-toepassing

 • Applicatiebeheer

 • Launcher-modus (EDU/BIZ/Flipchart)

 • i3STUDIO-thema

  • Compacte inkeping-instelling

  • Hoog contrast inkeping-instelling

 • Achtergrondafbeelding

 • Startpagina-tegels van i3STUDIO

 • Voorkeuren van i3WHITEBOARD

Overzicht van configuraties

Uw configuraties op afstand, evenals oudere configuratiesnapshots, zijn te vinden op de pagina Configuraties.

Om verwarring met uw oudere configuratiesnapshots te voorkomen, laten we verschillende pictogrammen zien voor de twee typen.

Hoewel u nog steeds oudere configuratiesnapshots kunt toepassen, wordt er een waarschuwing weergegeven. Een tooltip informeert u dat u geen nieuwe snapshots meer kunt maken.

Als u nog nooit met configuraties heeft gewerkt, hoeft u zich geen zorgen te maken, omdat u alleen het nieuwe formaat van configuraties op afstand zult hebben om mee te werken.

Het maken van een Configuratie op Afstand

Wanneer u een nieuwe configuratie maakt, ziet u een lege lijst waarin alle beschikbare instellingen worden gepresenteerd als selecteerbare kaarten.

Het selecteren van een instelling zal een menu activeren dat uitvliegt vanaf de rechterkant van het scherm.

Dit menu stelt u in staat om elke instelling te configureren zoals dat kan worden gedaan op het i3TOUCH-display. Selecteer 'instelling bijwerken' om deze op te slaan.

Wanneer een instelling is bijgewerkt, worden de waarden weergegeven als labels binnen de instelling. Dit is handig, vooral wanneer u een oudere configuratie laadt of een die door iemand anders is bewerkt. Terugzetten naar de standaardinstellingen kan eenvoudig worden gedaan met de knop 'Instellingen wissen'.

Uiteindelijk zal de configuratiepagina alle beschikbare instellingen weergeven als kaarten. Elke instellingskaart kan worden geselecteerd en geconfigureerd. Een ingestelde instelling wordt weergegeven met de waarden als labels onder de titel. Dit geeft u een visueel maar gedetailleerd overzicht van alle instellingen binnen de configuratie. Ze kunnen eenvoudig worden gewist door op de knop 'Instellingen wissen' te klikken.

Zoals eerder gezegd kan elke kaart worden geselecteerd om de instelling te configureren. Het selecteren ervan zal een menu activeren dat uitvliegt vanaf de rechterkant van het scherm.

Hier gebeurt alle magie! Nu kunt u waarden wijzigen die u anders binnen de Android-instellingen op het i3TOUCH-apparaat zou moeten doen, rechtstreeks vanuit i3RDM.

Wat gebeurt er met uw oudere apparaatsnapshots?

U vraagt ​​zich misschien af of u nog steeds uw oudere apparaatsnapshots kunt gebruiken. Wees gerust, want ze blijven beschikbaar voor u. U kunt ze altijd toepassen op andere i3TOUCH-displays, maar u kunt geen nieuwe snapshots meer maken. Alle nieuwe configuraties worden standaard aangemaakt als een configuratie op afstand vanaf de pagina Configuraties.

Opslaan en toepassen van een configuratie

Selecteer "Configuratie opslaan" onderaan het scherm om deze op te slaan.

De configuratie wordt nu opgeslagen in de lijst met configuraties. De drie puntjes aan de rechterkant van de tabelrij geven het actiemenu aan.

Door de drie puntjes te selecteren, ziet u een menu waarin u de configuratie kunt verwijderen of toepassen. Het bewerken van de configuratie kan worden gedaan door de tabelrij van de configuratie te selecteren.

Vanuit het overzicht van het apparaat of het overzicht van de apparaatgroep kunt u ook configuraties toepassen. Selecteer een of meerdere apparaten en ga naar het hoofdmenu, weergegeven als drie puntjes.

Vanuit dit menu selecteert u "Configuratie toepassen".

Om te weten wat er met de configuratie is gebeurd nadat deze is toegepast, zie de Action geschiedenis waarin we gedetailleerd zullen ingaan op wat voor soort

Het bewerken van een bestaande configuratie op afstand

Het is nu perfect mogelijk om eerder gemaakte configuraties op afstand te openen en te bewerken. Ga naar het overzicht van configuraties en selecteer de configuratie die u wilt bewerken.

De pagina met details van de configuratie zal alle ingestelde waarden weergeven.

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.